Sandspridare för pick-up, men vilken är bäst?

Det finns olika alternativ av sandspridare för pick-up bilar. Bilarnas flak är olika stora och lastvikten varierar. Så vilken sandspridare ska man då välja?

DS700 tallrikssandspridaren är den vanligaste tallriksspridaren när det gäller dom allmännaste pick-up bilarna i Europa, som Toyota Hilux, Ford Ranger och Isuzu D-max. Den går att få både hydraulisk och elektrisk. Den rymmer 700 liter grus, och ryms både på bilar med dubbel- och enkelhytt. Den går också att få som förhöjd, så den rymmer 850 liter sand.

Vår vanligaste sandspridare för pick-up är S1300 spridaren, som monteras på innertippflaket. Det betyder, att FC Innertippflak monteras på bilens eget flak, och sanden tippas i sandspridaren. Sandspridarens arbetsbredd är 1.3 meter, och är tillsammans med tippflaket kompatibel med alla allmännaste pick-up bilar. Spridaren går att få både som elektrisk och hydraulisk. Denna sandspridare passar utrmärkt för att sanda smalare gångar och gångvägar.

Tillsammans med tippflaket och S1300 sandspridaren kan man få DS7000 tallriksspridare som extra utrustning. Spridaren monteras under S1300 spridaren, och sanden kan styras antingen till DS7000 tallrikarna, eller rakt ner på marken från S1300. DS7000 sandspridaren har en arbetsbredd på 2 – 7 meter, och är ett bra val när man ska sanda t.ex parkeringsplatser och stora gårdar. DS 7000 sandspridaren har två tallrikar och fungerar hydrauliskt.

För lätta lastbilar har vi större sandspridare som DS1200 och DS1600, som rymmer 1 200 – 1 600 liter sand. Dom har en tallrik och en arbetsbredd på 2 – 7 meter. De är lätta att lyfta på flaket, och är gjorda av PE-HD plast, så dom väger lite och är mycket hållbara.

Fråga gärna om mera information samt övriga modeller. Vi hjälper dig med att hitta en rätt sandspridare för just din bil.